keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Jotkut pelkäävät saavansa ne ja jotkut taas haalivat niitä kokoelmiinsa toinen toisensa perään...
Joillekin se on merkki vanhenemisesta, joillekin tyylitietoudesta... Jotkut käyttävät niitä tarvitsematta, joillekin se on elinehto....

Nimittäin silmälasit!
Sain viivattua yhden tämän vuoden tavoitteistani yli ja kävin tarkistuttamassa näköni optikolla.
Päätäni särki usein ja väsyneenä tuntui, etten nähnyt eteeni, mutta en kuitenkaan saanut aikaiseksi käydä tutkituttamassa näköäni "sokeaksi tulemisen" pelossa.
Näin mielessäni kuinka liikkeen optikko antaisi viimeisen tuomionsa minulle "-SINÄ TULET SOKEUTUMAAN...IÄKSI!!! MuhahahaHAAAAAAAA...."
Okei, okei.. Ehkä mielikuvitukseni pääsi valloilleen, mutta lähes kaikilla sukulaisillani on huono näkö ja he ovat saaneet lasit jo nuorina. Onneksi silmälasimuoti on tosin muuttunut noista ajoista..



Jalkaani lattiaan rummutellen odotin tuomiotani hiljaisessa liikkeessä..
Loppujen lopuksi optikko tuli takahuoneesta ja sanoi minulla olevan hivenen tuota hajataittoa, etten kumminkaan ihan sokeutumassa ole. (Kyllä, kerroin hänelle pelkääväni sellaista tuomiota......)
Hän suositteli kuitenkin laseja autolla ajamiseen esimerkiksi hämärässä. Huudahdin mielessäni JES! Ei siis pyöreitä mummolaseja pullonpohjalinsseineen!

Kuuntelin myyjän neuvoa ja valitsin laseja itselleni. Pyörin ja hosuin aikani hyllystä toiseen, yritin etsiä mustia paksusankaisia laseja, sellaisia mitkä ilmeisesti on nyt trendiä silmälasialalla.
Loppujen lopuksi päädyin pähkäilemään kaksien lasien välille. Varmaan puolisen tuntia siinä vouhotin -Joo, kyllä mä otan nämä. Eiku ei, sittenkin noi toiset. Tai no... Mitä jos kumminkin ne toiset oli paremmat..  Eiku.. Mitä mieltä sää oot??





No aikani pähkäiltyäni tällaisiin päädyin! :-) Myyjän mukaan ne sopivat todella hyvin minulle. (Eli hän sai varmasti tarpeekseen hössöttelystäni ja saada minut ulos pian sulkeutuvasta putiikista..)
Tykkään noista paljon, mutta tänään ensimäistä kertaa ulkona näyttäytyessäni lasit päällä tunsin oloni vähän hassuksi, ehkä jopa humalaiseksi. En ole ikinä eläessäni käyttänyt tai varmaan edes kokeillut laseja. Ihmiset tuijottivat, kun kävelin yksin tien yli ja katukivetyksen tullessa loikkasin jättiaskeleen, ikäänkuin krokotiileja kuhisevan rotkon yli vaikka kivetys oli aivan normaali, matala ja jopa ylitse käveltävissä... Otin lasit pois, kun huomasin näyteikkunasta käveleväni kuin notredamen kellonsoittaja... Zoomit täysillä...


  Totuttaudun näihin ja opettelen kävelemään ne päässä pikku hiljaa.  ;-)
Minkämallisista ja värisistä te tykkäätte? Nythän Nisseniltä saisi kolmet lasit yksien hintaan..

Ja ihan vain kiusatakseni näitä viheliäisiä..

Onnea myös rakkaalle ystävälleni Minskille synttäreiden johdosta <3 
Ootte Hansun kanssa tosi kuvauksellisia <3 Hönöt






10 kommenttia:

  1. hienot rillit on, sopii sulle!:-)

    VastaaPoista
  2. Hyvänmalliset pokat. Ehkä sun ihonväriin vähän tummat .. onks noi mustat vai näyttääkö vaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipsan Anonyymi!
      Itseasiassa nyt kun mainitsit, tuo kiiltävä musta on aika tuhti väri paksuine sankoineen. Harmikseni olin yksin optikolla, eikä ollut hyvää makutuomaria mukana. Optikon mukaan kaikki yli 200euron lasit sopivat täydellisesti, vaikka 29€ laseissa oli aivan samoja malleja ilman niitä "merkkihärpäkkeitä". Auttaisikohan yhtään, jos värjäisin kulmakarvani mustalla ruskean sijaan? Jos vähän tasapainoittuisi tuo lärvi. Pitäisi peittää nuo harmaatkin hiustyvestä.

      Poista
    2. Ensimäinen rohkaiseva kommentti tälle miun silmälasiuralle,kiitos Jan ;) Aikamoisia murjautuksia ja letkautuksia tullut sen sijaan sitäkin enemmän, näytän tiukkis piukkikselta -.-*

      Poista
  3. Joo, noi mustat on ok, mutta niin kuin muutenkin mustan kanssa, se vaatii aika napakan värimaailman ympärilleen. Jos kulmia vetäisit vähän tummemiksi, ei välttämättä mustiksi?

    Sulla on kivat kasvot, tuosta pikkukuvasta tuli joku Burleski-meininki mieleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ens tilipäivänä värjään tukan ja kulmakarvat hitusen tummemmiksi, niin eiköhän värit sekoitu paremmin toisiinsa.. :)Tosin olen salaa haaveillut vaalentavani hiuksia, mulla kun on ollut musta tukka jo liki 5 vuotta. :/ Ihan nyhverö olen ollut ja kaavoihin kangistunut. Sain kasan huulipuna näytteitä oriflamelta ja olen ihan hullaantunut noihin räikeisiin punaisiin, mutta rillit päässä näytän "ylilaitetulta", kun paksut mustat sangat näyttää jotenkin korvaavan tuon silmämeikin -.-'
      Ai vitsi, burleski kommentti oli ihana, piristit päivääni! :)

      Poista
  4. Mutta hei...tuohon sankatyyliin syntyy äkkiä sellainen kiintymyssuhde, ettei niitä uskalla pian jättää päästä pois ollenkaan. Turvalasit, niinsanotusti.

    VastaaPoista
  5. Haha, huomasin tossa että lasit käyvät otsalla-silmillä-otsalla-silmillä taukoamatta, olen jäänyt nyt johonkin "välitilaan" en näköjään osaa käyttää, enkä silti olla ilman! Eiks specsaversilla pitänyt olla muuten ilmainen näöntarkastus ja ei ostopakkoa? Multa ne velotti 25€ tarkastuksesta. Riistäjät!!

    VastaaPoista
  6. Siis onko sulla miinusvahvuus?
    Mä ostin specsaversilta yhdet pokat 3 v sitten ja ja menin pian takaisin ihmettelemään, miksi näen niillä päin honkia. Optikko mittasi näön uudestaan ja totesi, että toisen optikon huiskimat lukemat oli pielessä. Eli uusiksi meni.

    Varmaan ilmainen näöntarkastus tulee silloin jos ostaa jotain ja jos ei osta, liike pitää reseptin itsellään eli eivät anna sitä asiakkaalle. Mä ostin omat rillit viimeksi Instrusta eikä sielläkään näöntarkastus ollut enää asiakkaalle ilmainen, ilmeisesti siksi koska pokista oli niin hyvä tarjous. (hinta 1 euroa, ei paha...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedäks mitä, mulle tuli todella typerä olo.
      En tiedä, enkä muista myyjän maininneen mistään vahvuuksista tai oikeastaan myyjä ei kommentoinut mulle mistään mitään.
      Suoraan näkötutkimuksen jälkeen tyrkytti mulle niitä laseja ja hyvien pokamallien löydyttyä kertoi vaan että tule hakemaan ensiviikolla. o.O'
      Kusettiko se myyjä, et onkohan mun näössä edes mitään vikaa.
      Onko se mahdollista??? En saanut mitään paperiakaan mukaan mistä selviäisi nuo tulokset -.-
      Hajataitosta se kyllä jotain puhui, muttei mistään luvuista.. Voi ziizuz

      Poista

Lukijoiden elonmerkit piristävät aina! ♥