maanantai 16. tammikuuta 2017

Yöllinen puhelu 112


Taisin soittaa elämäni ensimäisen hätäpuhelun viime yönä. Tapani mukaan katselin netflixiä ennen nukkumaan menoa ja yhtäkkiä siinä sohvalla maatessani kumma paine tuntui pään sisällä ja kummallinen olo valtasi mielen. Kelasin, että ehkä mulla on vielä rapsakka olo viikonlopun jäljiltä ja menin nukkumaan sen enempää pohtimatta.
Heräsin kuitenkin yöllä niin kovaan pääkipuun, että meinasin oksentaa. Nousin ylös ja huomasin että oikea käteni, jalkani ja kasvoni ovat ihan tunnottomat ja roikkuivat siinä kehon mukana kuin ylimääräiset lihaskimpaleet. Jumalauta sain sätkyn ja yritin siinä aikani liikutella kaikki raajoja, mutta tunto ei siitä huolimatta palannut. Herätin ukon ja hän nousi heti ylös, koitti rauhoitella, keittää teetä ym. keskellä yötä mulle, että rauhoittuisin mutta en mä siinä itkun keskellä voinut oikein keskittyä mihinkään.
Mä olin niin varma, että se on menoa nyt, että pakko soittaa hätäkeskukseen. Kun "hymyilin", niin toinen puoli huulistani roikkui. Ambulanssi tuli todella nopeasti ja mittasi verenpaineet, verikokeen ym. ym. ym. Rauhotuin siinä ammattilaisihmisten luona ja pulssi tasaantui, se oli lyönyt tosi kovin.
Ensihoitajat olivat sitten sitä mieltä, että mulla oli migreenikohtaus ja sain siinä ohella paniikkikohtauksen.
Hyi helvetti. Otin vahvaa särkylääkettä ja valvoin sen verran, että äiti tuli mun seuraksi kun ukko lähti töihin siinä aamuvuoroon. En uskaltanut nukkua, kun piti vahtia että helpottaako olo kipulääkkeiden voimalla. Luojan kiitos, helpotti tässä aamu yhdentoista aikoihin. En ole varmaan ikinä hätääntynyt niin kovin kuin viime yönä. Ihan puistattaa perkele. Pää tuntuu tosin vieläkin ihan helistimeltä ja veto on poissa.

Mulla on ennenkin ollut migreenikohtauksia, mutta ei eivät kyllä vedä vertoja tälle viimeöiselle. Vai nostiko paniikkikohtaus siinä ohella oireet maksimilevelille? Olin niin varma, että mulla katkesi verisuoni päästä rilluttelun takia ja siinä rukoilin ja ulisin mielessäni, etten ikinä enää dokaa vaan urheilen ja syön vaan salaattia ja kurkkua ja vedän vähemmän röökiä ja liityn jutan fitfarmiin ja omistan elämäni sille.
Nyt ehkä naurattaa, mutta yöllä mä olin niin tosissani :D


Jotain kivaakin kyllä tehtiin viikonloppuna.
Käytiin lauantaina frebujen kanssa myös Heurekassa varmaan kymmenen vuoden tauon jälkeen. Oltiin vähän pettyneitä kun lapsia kuhisi niin paljon, ettei missään mahtunut olla saatika päässyt tutkailemaan keksintöjä ym. Mä oikeasti muistin, että se koko paikka olisi ollut ihan huisin siisti aikoinaan. Oltiin kuitenkin ehkä vain puoli tuntia siellä ja tuumattiin, että Jumbokin kuulostaa nyt kutsuvammalta ajatukselta ja käytiin siellä pyörimässä iltaan saakka. Bongattiin ihan mahtava fiftari-tyylinen ravintola, missä oli pakko käydä syömässä! Rakastuin noihin pahviautoihin ja tämmönen liekkiauto saikin ruhtinaan paikan lasivitriinissä. Ravintola tehty 10+, tosin hampparit oli kuivia. Mut tosi kiva ja käymisen arvoinen mesta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijoiden elonmerkit piristävät aina! ♥