torstai 27. maaliskuuta 2014

Naisen kruunu (hiuspostaus)Nämä kertakaikkiaan eniten työtä ja hoitoa vaativat kiharalurjukset.
Itselläni on luonnostaan äärimmäisen kihara tukka, mikä vaatii todella paljon erityishoitoa ja huolenpidon puute näkyy niissä heti. Tarvitsen todella paljon kosteuttavia tuotteita sillä oma rakas hiuslaatuni on se kaikista mahdollisista pahin: kuiva, karhea luonnonkihara.
Kesyttämättömänä tämä kiharapilvi näyttää siis tältä kaikessa komeudessaan, enkä nyt yhtään liioittele.


Hiustenhoitorutiiniin kuuluukin siis päivittäinen kosteutus ja pörröjen karkotus hiusöljyllä ja tarvittaessa suoristusraudalla. Pyrin välttämään fööniä ja ajoitan hiustenpesun aina iltaan, jonka jälkeen hieraisen hiusöljyt pehkoon ja annan kutrien kuivua omia aikojaan ilman ponnaria. Olen kyllä kuullut puolesta ja vastaanhuutoja sille, että pitkiä hiuksia kannattaisi pitää kiinni yön aikana. Itse olen ainakin huomannut, että yönaikana myöriessä hiukset ovat aamulla paljon ilmavammat ja tuuheammat (ja pehmoisemmat?) kuin ollessaan kiinni yön aikana. Lisäksi nuttura ym. painaa yöllä sillä tykkään nukkua selälteen X-asennossa. ;)

Tässä on aika hyvä esimerkki hiuksista, kun heitän ne äkkiä jonkunnäköiselle sykkyrälle sen enempää laittamatta:


Minä jos kuka olen elämäni aikana kokeillut erilaisia suoristusrautoja ja tässä asiassa hinta todella vastaa laatuaan: kyllähän ne 20€:n raudat toki suoristavat, mutta idea piilee siinä että esimerkiksi GHD suoristusraidoilla saa tukan suoristettua nopeasti pyyhkäisemällä ja yhdellä vedolla mikä taas kuluttaa vähemmän hiuksia kuin halvemmalla clas ohlsonin sisaruksellaan jonka pihdit saa painaa kovaa kiinni hiustenympärille ja laskea rautaa hitaasti ja pahimmassa tapauksessa useaan kertaan samasta kohdasta saadakseen saman tuloksen ja sen sanon, että mitkään lämpösuojat eivät pysty suojaamaan tukkaa tarpeeksi semmoiselta. :( Jos käytät suoristusrautaa, ohjeeni on se, että SIJOITA ensisijaisesti hyvään rautaan! En vaihtaisi GHD:tä enää ikinä, vaikka se tuntuikin kukkarossa.Tukanhoidossa panostan tosiaan hyvään lämpösuojaan ja voin lämpimästi suositella Tigin Fashionista- ainetta, joka tekee hiuksista todella pehmoiset ja sileät. Olen todennut myös että levitettävä lämpösuojaemulsio on parempi levittää joka paikkaan kosteisiin hiuksiin, kuin suihkutettava hienojakoinen aine kuten Tresemme ym.
Laitan lämpösuojaa varsinkin latvoihin.
Käytän myös aina hiusöljyä suihkun jälkeen pyyhekuiviin hiuksiin, tällä hetkellä käytössä on Gliss- hiusöljyä. :)
Tangle teezer on oikeasti hyvä hiuksille ja varsinkin hiustenpidennyksille. Tuntuu hyvältä haroa hiuksia ja upottaa pehmoiset harjakset päänahkaan, se virkistää kummasti. Käytän omaani päivittäin, myös suihkussa. Se on vaan niin helppo kapistus ja joka tytön must-have.


 Käytän myös klipsipidennyksiä ja tällä hetkellä käytössäni on viimevuoden Magichairin pidennykset, jotka ovat olleet todella kestävät ja laadukkaat! Yllätyin todella siitä, kuinka kauan ne kestävät hyvinä ja takkuuntumattomina. Suosittelen ehdottomasti Magichairia, jos tulee puhetta hiustenpidennyksistä, sillä olen vilpittömästi ollut todella tyytyväinen tuotteisiin. (Kantsii käydä klikkailemassa) Hiustenpidennykset antavat omaan tukkaan ryhtiä ja kesyttävät kiharoita. :)

Laitankin pienen kyselyn sillä olen tosiaan suurimman osan elämästäni ollut tummaverikkö ja alkanut pohtimaan siirtymistä tummaan takaisin. Vanhojen kuvien katselu herätti paljon ajatuksia, mutta hemmetti kyllä siinä meni aikaa ja hiukset kun värjäsin vaaleaksi. Ei raaskisi heittää sitäkään hommaa hukkaan. Mutta mitä mieltä te olette
BLONDI VAI TUMMA?

P.s Tämä postaus on omistettu Hankasainalle, vihdoin ja viimein sain tän ulos, eikä siinä mennyt kuin se puoli vuotta.. ;)
14 kommenttia:

 1. Kiitos omistuksista! Mahtava postaus hei, kannatti odottaa. :P Sulla on niin upee tukka, et välillä käy kyllä kateeks.. :D Siks en oikein osaa sanoa, että tumma vai vaalee. Mut sulle vois käydä sellanen siltä väliltä. :) Ootkos kokeillu koskaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon miettinyt sellaista vaaleanruskean ja blondin sekoitusta, kunnon surffitukkaa .. :) Mut saas nähdä mihin päädyn.. ;) Kiitti mainiosta kommentista!

   Poista
  2. Laineikas surffitukka kesäks, aika hotti. ;D

   Poista
  3. Juu, nään sieluni silmin semmoisen upeen pimatsun juoksemassa rannalla semmoset hiukset hulmuten.. Mutta sitten kun on omassa päässä niin näytän varmaan rotalta... Pien ennustus! ;)

   Poista
 2. Blondit sopii sulle mielestäni paremmin :-) Tangle Teezer on mullakin ja helpottaa kyllä takkujen kanssa tosi paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielipiteestä! Molemmissa väreissä on "etunsa", pitää vaan punnita tarpeeksi.. Hmmmm.. Liputan myös tangle teezerille! :P

   Poista
 3. Tumma, omaan silmään kasvosi tulevat paremmin esille tumman kanssa :) Ei blondikaan huono ole!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, olen samoilla linjoilla kanssasi, mutta lähinnä tässä estää se etten raaskisi heittää sitä monen kuukauden vaalennusprojektia hukkaan ja pelkään katuvani sitä myöhemmin kun on myöhäistä. Tykkään blondista kyllä myös paljon. Mutta olen luonteeltani räväkkä ja määrätietoinen eikä blondi oikein sovi niihin kehyksiin kyllä tummaa paremmin;)

   Poista
 4. tumma sopii paremmin.

  VastaaPoista
 5. Tosi kauniita kuvia kaikki! Molemmat sopii hyvin!!

  ♥~ www.whenyourheartbeats.blogspot.fi

  VastaaPoista
 6. jee viimeinkin oon löytänyt bloggaajan jolla on myös luonnonkiharat kuten mulla! haha :D ehkä sellanen blondin ja tummanruskeen välimaasto ois hyvä, sellanen hunajan ruskee/vaalee ruskee?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin samaa väriä! On tämä tukka väillä täysi fiasko, suorannainen kiharahelvetti. -.-

   Poista

Lukijoiden elonmerkit piristävät aina! ♥