sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Alexa kaipaa vaihtelua!

En kestä enää tätä hamppukasaa! Olen niin lähellä, etten hae kaupasta tummaa väriä ja iske sitä päähäni sillä sekunnilla. Toisaalta olen viihtynyt vaaleassa värissä, enkä välttämättä haluaisi siitä vielä ihan heti luopua, ainakaan kokonaan.
Vaalennuksen jälkeen huokaisin helpotuksesta, sillä tukka ei tuntunut ottaneen juuri ollenkaan vaurioita ja oli todella vaalea, lähes valkoinen. Olin muka onnistunut vaalentamaan hiukseni lähes valkoiseksi ilman tuntuvia vaurioita! Yeah right. Minusta tukan kunto on alkanut huonontumaan tuntuvasti vasta puolisen vuotta siitä, kun sain sen vaaleaksi. En meinaa millään saada keltaisuutta pois ja latvat ovat menneet hampuksi. Yleisilme on kuiva ja karhea, vaikka käyttäisin mitä öljyjä. Jotain on nyt tehtävä!
Ajattelin siis värjätä tukkaa osittain tummemmaksi, että uusi tukka saisi kasvaa rauhassa ilman vaalennusta.
Etsin vähän inspistä netistä ja keräilin muutaman kuvan mikä miellytti silmää jollain tapaa. Joko vaalea tummalla tyvellä ja sitten reippaasti tummempaa raitaa blondin joukkoon..
Viittisiköhän kotikonstein alkaa vääntämään jotain alempien tapaista? Mulla on Goldwellin dark ashe blond- sävytevaahtoa, olisikohan turvallista kokeilla ensin sen kanssa? Ilmeisesti se väri kuluu pois ajan myötä, jos meneekin pieleen?

Tilasin myös lookfantasticilta juuri Redkenin All soft shampoon ja hoitsikan. Ne sai parilla kympillä kun käytti alekoodia LWNEW, toimitushan ei maksa mitään! Olen kuullut paljon näistä ja päätin nyt kokeilla, sillä viimeaikoina päällistukkani on alkanut kuivua pahemman kerran ja harjaan jää hirveän paljon hiuksia harjatessa! Kertokaa kokemuksia näistä, mikäli teillä on? Itku tulee tän tukan kanssa.


 Mitä mieltä olette? Uskaltaisikohan kokeilla jotain näistä tai niiden variaatioita? Mikä oli paras?

5 kommenttia:

 1. Tuo vika on ehdottomasti paras!

  VastaaPoista
 2. Tykkään eniten tosta neljännestä kuvasta ja viimeisestä! Toisaalta kannattaa muistaa, että jos värjäät hiukset kestovärillä, ne kuluvat entisestään. Siinä mielessä olisi järkevää käyttää jotakin "kevyempää" väriä, eli juuri kevyt sävytettä/hoitavia sävytteitä. Schwarzkopfin Poly Color -sävytteet on oikeesti tosi hyviä, itsellänikin oli kuiva vaalennettu tukka ja sitten halusinkin takaisin tummempaan sävyyn, mutta en viitsinyt värjätä kestovärillä ettei tukka menisi huonompaan kuntoon, joten värjäsin Poly Color-sävytteellä. Se kestää aika kauan ja omasta mielestäni se jopa paransi hiusten laatua hieman - hiukset ei tunnu enää kuivilta ja karheilta. Yleensä vaalennuksen jälkeen hiukset ei ole enää hyvässä kunnossa, ja luonnonkiharat on vielä pahemmat, sillä luonnonkihara hius on luonnostaan melko karheaa ja kuivaa. Oon kuullut, että hiukset "elää 3 kuukautta jäljessä", eli siitä voi johtua se, että miksi vaalennus ei aluksi vaikuttanut kovin tuhoisalta mutta myöhemmin kyllä. Suosittelisin kevyt sävytettä ja kuivimpien latvojen leikkuuta. Kannattaa siis joko mennä kampaajalle tai värjätä kotona kevyt sävytteellä(+leikkaus), niin suuremmilta hiuskriiseiltä vältytään :) Onnea hiusprojektiisi ja muista olla kärsivällinen! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä hirmuisesti! Olen kuullut muualtakin että kevytväreillä, tukan saisi "eloon"! Voisin kokeilla :) Tuo kolme kuukautta pitää varmaan paikkansa oikeasti, sillä olin oikeasti jo niin helpottunut kun tukka ei pudonnut alkuun niiden värinpoistojen jälkeen. Olis pitänyt koputtaa puuta..... kiitti tsempistä, olisin halunnut nähdä kuka ihana siellä jaksaa kommentoida ja pohtia tätä! <3

   Poista
 3. Mulla kävi kans vaalentamisen kanssa aikoinaan niin että ensin vaikutti ettei tukka oikeen reagoinu mitenkää mut seuraavan puolen vuoden aikana vaalentamisesta tipahti vähtitellen 15 cm ja harjatessa jäi törkeesti tukkaa harjaan kiinni.. :-(

  Mä tein ite sen päätöksen viime syksynä että nyt saa lumenvalkonen tukka jäädä ja aloin laittamaa ruskeampaa raitaa joukkoon. Oon ollu niiiiin tyytyväinen ja raitoja on nyt 4 kertaa laitettu uudestaan ja ihan kunnon ruskeeta siis, mutta blondi oon edelleen ettei se yleisilme oikein kauheesti muutu radikaalisti vaikka laittaski pikkusta ruskeeta raitaa pään täyteen.. Mut siis oon ollu niin tyytyväinen! Tyven värjäilytkin on saanu jättää kokonaan pois ja tervettä tukkaa pukkaa hullunlailla + paksuuntunu 3 kertaseks kun jätin vaalentamisen. Tästä lähtien annan oman värin kasvaa ja laitan vaan ruskeaa raitaa aikaajoin mutta niin että pysyn blondina kuitenkin. :)

  Että suosittelen! Tukka todellakin tuntuu parempikuntoiselta vaikkapa vaan tummemman raidan jäljiltä ja näyttää terveemmältä ja luonnollisemmalta. Tsemppiä hiusongelmien kanssa!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allekirjoitan tuon! Tervettä hiusta kasvaa ja se tuntuu pehmoiselta ja kiiltävältä, verrattuna värjättyyn. Ei blondi vaan nappaa kun on niin kuiva luonnonkihara, se ei vaan onnistu vaikka käyttäisi itä tuotteita. :/ Itse laitoin kans ruskeaa raitaa joukoon ja lopetin tyvivärjäämisen, tukka tuntuu jo nyt paljon paremmalta! :)

   Poista

Lukijoiden elonmerkit piristävät aina! ♥