maanantai 30. syyskuuta 2013

Tylsä, kauhea migreenikohtaus

Heipä hei!

Olin tänään ulkona viettämässä vapaapäivää ystäväni kanssa ja ihan yhtäkkiä mulle jäi silmään semmoinen "valopläntti", joka ei hälventynyt ollenkaan pois näkökentästä. (jos sä katsot kirkkaaseen valoon, jää semmonen hetkeksi). Yhtäkkiä se alkoi suurentua, enkä jonkun ajan kuluttua nähnyt enää kuin puolet näkökentästä, päätä alkoi särkeä ja alkoi tulla huono olo. Lähdin äkkiä kotiin, otin buranaa ja menin lepäämään. Se oli aika jännä ajaa autoa, kun en nähnyt ollenkaan vaihdetta vaihtavaa kättä!!!! Hitto, että säikähdin, yhtäkkiä mun oikea käteni alkoi sitten puutumaankin ja kihelmöimään, eikä mikään liikuttelu auttanut siihen. Sain varmaan jonkun paniikkikohtauksenkin, nimittäin säikähdin sitä käden puutumista ja sitä överipahaaoloa niin paljon, että itku pääsi. Onneksi yökkäilyn jälkeen olo helpotti ja pystyin syömään jotakin. Empä sen jälkeen ole viittinyt ulos lähteä, vaan olen kököttänyt sisällä koko päivän ja tarkkaillut oloani. Voin onneksi paljon paremmin ja tuo kohtaus kesti joku tunnin, kaksi.
Näitä migreenikohtauksia on tullut pienenä, mutta ei kauheasti enää aikuisiällä. Ne ovat joka kerta jotenkin niin pelottavia ja ahdistavia ja kaverin kanssa just puhuttiin, että siinä meinaa aina alkaa iskeä kunnon paniikki. Joskus mulla jopa puuroutui puhe ja ääni, kun sain tämmöisen migreenikohtauksen.
Onko ketään kärsinyt migreenistä?? Ihan näistä kohtauksista? Olisi mukava/kamala kuulla omista kokemuksistanne!

Kuvat: Joku aamusta, kun odottelin Hannaa pihalla.
Niin ja minähän olen ihan hulluna kaikkeen tähtikuvioonkin. Äiti oli ostanut mulle ihanat pehmoiset lakanat!
Pari kuvaa myös mun tänään niin kauniisti käyttäytyvistä lemmikeistä! Murski ja Robsu, olkaa hyvät.

Peplum Icon Hahhaa! Joku kuva viime perjantaista! Oikein onnistunut ja mukava tyttöjenilta kaikenkaikkiaan, kaikilla oli hauskaa! Aamulla löhöttiin ja katsottiin piirrettyjä darramättöjen kanssa. I love it!


9 kommenttia:

 1. Itselläni on myös aurallinen ja auraton migreeni ja nuo auralliset migreenitkohtaukset ovat tosiaan hirveän pelottavia, itselläni lähtee yleensä näkö molemmista silmistä juuri tuollatavoin kuin kuvailit.. Mulla oli yhteen aikaa noita kohtauksia kerran viikossa, mutta urheilu ja säännöllinen hieronta on auttanut mulla ehkäisemään niitä todella hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on han hirveää!!! Mulle tulee aina kauhea paniikkikohtaus, koska jos en saa nopeasti buranaa niin jompi kumpi käsi ja osa kasvoistakin alkaa kihelmöimään ja puutumaan! Pahimmassa paniikissani menin ihan oksentamaan siitä säikähdyksen voimasta.. Mulla on ollut niska ja selkä tosi jumissa nyt viikonajan, voisikohan se olla syy siihen :O en tajunnut mainita lääkärissä

   Poista
 2. Leevi kärsii migreenistä ja se on kyllä niin kamalaa kattoa kun toista sattuu ja paljon :( varsinkin kun Leevillä on niin korkea kipukynnys että harvoin sitä sattuu.. :/ migreeni on kyllä sellainen etten sitä haluaisi kenenkään joutuvan kestämään! Leevi on kuitenkin käynyt lääkärissä hakemassa siihen lääkkeitä, ootko sä?:) suosittelen, Leevillä on sellaisia lääkkeitä jotka otetaan kun huomataan että nyt meinaa kohtaus iskeä, ja sitten sellaisia jotka voi ottaa kun kohtaus on päällä :) myös 800mg buranan ja 1g panadolin yhdistelmää suositeltiin jos kohtaus meinaa iskeä :) toivottavasti nyt oli sulla viimeinen migreeni taas pitkään aikaan :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei muru! Mulle määrättiin jotain verenpainelääkkeitä ja kehotettiin käymään silmälääkärissä! :( Kävin joskus hakemassa lasit mutta ei hemmetti, en osaa olla niiden kanssa yhtään :/ Juu, eikä yksi 800mg burana ei auta vielä mitään kun kohtaus iskee! Se on ihan järkkyä, eikä kyllä kenellekään toivoisi samaa :'( voimia pikkusellekin, että tervehtyis kokonaan siitä! Mulla on ollut pienestä asti noita niin useimmiten sen ehtii estää lääkkeillä ja levolla, mutta itsellä oli juuri paha paikka ja AINA buranat loppu kun tämmöistä sattuu!

   Poista
 3. Minäkin olen valitettavasti joutunut kärsimään migreenistä. Itsellä aina pukkas tuskan hien päälle, oksetti ja päätä särki ihan hulluna, näkyi erilaisia kuvioita. Viimeisin migreenikohtaustais olla pari kesää sitten, ukonilmalla. Se salamointi laukas jotenkin.. :/ Ei yhtään kivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaan oo kivaa :/ Oon kuullut myös että kova jatkuva ponnistelu maasta ylös ja jopa stressi aiheuttaisi noita kohtauksia! Mulla on pari kertaa osunut kohtaus juuri silleen, että olen äkkiä ajanut autolla kotiin enkä tosiaan ole nähnyt ja tuntenut omaa kättäni, kun vaihtanut vaihdetta, se oli todella pelottavaa :(

   Poista
 4. Täällä kans yks migreenipotilas! Nyt täytyy koputtaa puuta ja kovaa, koska nykyisin selviin melkeen yhellä migreenikohtauksella vuodesta, mutta joskus murrosiän pahimmassa vaiheessa niitä olikin kerran viikossa ja kesti aina kaks päivää! Ihan karsee vaiva! Miul alkaa aina just tolla et tulee noita läikkiä ja näkö lähtee ja sitte seuraavat pari tuntia menee iha armottoman jyskyttävän päänsäryn kourissa, vessanpönttöä halaillen ja yökkien.. Miullaki puutu muuten kasvot joskus puoliks ja se kyl säikäyttää aina aika kovin! Yritä saaha niskat ja hartiat rennoks ettei tuu uutta kohtausta:)

  VastaaPoista
 5. voi eii :( mullakin on ollut migreenikohtauksia. pahimmassa kohtauksessa en osannut puhua enään ja silmät vain painuivat kiinni..lisäksi oksensin :( yhhyhh..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, joskus mullakin puhe puuroutui!!! jitto se on kamalaa :/ onneksi näihin on jo hyvät lääkkeet, mutta stressitön elämä on kaikkein paras lääke.. kaikkeen!

   Poista

Lukijoiden elonmerkit piristävät aina! ♥