perjantai 7. helmikuuta 2014

Ajatuksia painosta ja kuntoilusta

Hei muruset!

Olen pohdiskellut kaikenlaista viimepäivinä liittyen painoon ja kuntoiluun ylipäätänsä. Olin eilen vuosittaisessa työterveydenhuollon tarkastuksessa, jossa minut tutkittiin läpikotaisin ja todettiin "terveeksi". (Yay!) Viimeksi ollessani tämmöisessä tarkastuksessa pelkäsin mennä vaa'alle, sykkeeni ja verenpaineeni olisi voinut olla parempi ja fyysinen kunto ei ollut hyvä... Muistan sen kuin eilisen päivän ja nyt uudestaan mennessäni sinne käynti herätti valtavasti ajatuksia.

Verenpaineeni, sykkeeni ja muut arvoni olivat lääkärin mukaan kuin oppikirjan mallista; minulla oli matala syke, johon lääkäri totesi; että sinulla on varmasti hyvä kunto, kun näin hyvät lukemat tuli. Olin ihan ällikällä lyöty. Toisaalta olen tuntenutkin oloni niin paljon terveemmäksi, mutta kun joku alan ammattilainen siinä vielä iloisesti allekirjoittaa sen, minulle tuli järjettömän onnistunut ja hyvä mieli!! En tosiaan tiennyt että noista verenpaine sun muista lukemista voisi kartoittaa omaa kuntoaan sillain?

Kun menin vaa'alle parin viikon tauon jälkeen ja se näytti lähes kolmea kiloa enemmän kun pari viikkoa sitten minkä paastoamalla saavutin, mutisin itsekseni, että "jaahas olen käynyt niin paljon salilla ettei tämä voi olla mahdollista... Perkele.." Lääkäri sanoi heti, että tuohan on oikein hyvä paino, painoindeksi on normaali ja  lihasta sinne selkeästi on kertynyt, kun tämmöinen pikalihominen on yllättänyt kesken tiukan treenin ja ruokavalion. Puhuimme paljon treenaamisesta ja hän vakuutti minut että vaakaan ei kannata uskoa varsinkaan näin varhaisessa vaiheessa treenausta, sillä lihakset keräävät alkuun paljon nestettä itseensä kun niitä "rääkätään" pitkästä aikaa. Eli tämä pikalihominen on suotuisa merkki treenauksen onnistumisesta!
Olen helpottunut. Sillä se rääkki ja tuskailu tiukan ruokavalion kanssa olisi ollut *itun kova kolaus, jos se olisi ollut turhaa. Tänään itseäni peilistä katsoessa huomaan selvän eron pienestä painonnoususta huolimatta, sillä selluliittia eikä makkaroita roiku mistään vaan turhan ihon tuntuu täyttävän joku muu; ilmeisesti jossain kauan piilossa olleet lihakseni! Ostin muutaman ravinnelisän ja pinkit salihanskat! Olen kuullut tuosta CLA+ rasvanpolttajasta hirveästi kehuja. Harmi vaan, että noi pillerit on varmaan peukalon kokoisia, enkä saa nieltyä niitä millään! Olen siis kiltisti puhkaissut niistä kalvon ja vetänyt veden kanssa..........

Iloisesti kuittaan tämän perjantain ja lähden nukkumaan. Hyvää viikonloppua tytyt!!


2 kommenttia:

  1. Tsemppiä treenaukseen! Kyllä ne tulokset näkyy varmasti pian paremmin. Ja olostahan sen heti huomaa. :) Itse treeni-intoa vielä etsimässä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti muru! Mä luulen että se motivaation ylläpitäminen on se vaikein juttu koko touhussa! Koitas säkin saada raikkaasta kevättalvesta jotain irti ja mee kävelylle, vaikka ei yhtään kiinnostaisi. Tulee jotenkin niin freesi olo mieleltä sen jälkeen!

      Poista

Lukijoiden elonmerkit piristävät aina! ♥