torstai 31. tammikuuta 2013

Eau de toilette

Meillä on suvussa periytynyt aina sellainen hauska juttu, nimittäin tuoksujen keräily. Muistan kun olin pieni tyttö ja mummi tuoksui aina sellaiselle kunnon parfyymille, jolla pystyisi tukehduttamaan haisunäädänkin. Hän esitteli tuoksujaan aina yhtä intohimoisesti eikä pihistellyt käyttää niitä oikein pröystäillenkin isommissa juhlissa.. (Minkä muutkin sai tuta kärsiä)
Ihan pienenä luulin myös että "eau de toilette" liittyy jotenkin vessaan ja luulin niitä kalliita hajuvesiä vessanpöntön raikastajiksi ( ja mitä tuohon mummooni tulee, niistä tuoksuista se meni ihan täydestä)
Meidän äitillä on myös järjetön tuoksukokoelma, joka koostuu vanhoista tuoksuklassikoista tämän päivän uutuuksiin.
Äitin "se" tuoksu on ollut niin kauan kuin muistan Hilfigerin Tommy girl ja se tuoksu muistuttaa aina hänestä. Risteilyilläkin tuli aina ensimäiseksi juostua taxfreen kosmetiikan osaston tuoksuhyllylle hamstaamaan uutuuksia. Laukut ovat aina täynnä kymmeniä uutuushajuvesien näytteitä, eikä kukaan haissut koskaan paskalta vaikka oltaisiin rämmitty viikko metikössä mökillä. Isä käytti vahvoja Guccin tuoksuja juhlapyhinä ja kevyempiä töihinmennessään ja liiketapaamisissa. Tuoksut vaihtuivat aina tilaisuuden ja arjen mukaan, minkä vuoksi mulle on keehkeytynyt joistakin tuoksuista todella nostalgiset ja rikkaat "haju"muistot,  jokaisella nuuhkasulla tulee hyvin elävästi joku asia mieleen. Hajuvesillä on aina ollut jotenkin iso rooli meidän keskeisessä perhe-elämässä. Se tuntuu välillä olevan jopa jonkunmoista kommunikointia meidän kesken, kun tuoksusta voi päätellä mikä tilaisuus on tiedossa.

Itsellenikin on kertynyt aika paljon hajuvesiä,
ajattelin pitkään Kenzon Amorin olevan juuri "Se" tuoksu, mutta ajankuluessa täältä täältä tuoksujen sekamelskasta on vaikea löytää omaa ja uniikkia tuoksuaan, yritän olla kovin vaipumatta mainosten hajuvesiin, etten tuoksuisi samalta kuin puolet tämänikäisistä..

Tällaisia minulle on kertynyt:


1. Marc Jacobs Lola 2. Lancome Hypnôse
3. Guerlain Amor 4. Kylie Minogue Showtime

5. Suosikki: Gucci Guilty 6. Gucci Gucci kausituoksu

7. Christinan Aguilera By night 8. Amway Anticipate intense
9. Kenneth Cole Black 10.  Kestosuosikeissa: Love potion

11. Lancome Magnifique 12. Escada Magnetism

13. Beyonce Heat pulse 14. Beyonce Heat

Kesätuoksuina 15. Monoi de Tahiti* 16. Bali Bliss*Aivan mahtava kesätuoksu, joka tuoksuu Hawaijille, rusketukselle ja kesälle!

Tästä puuttuvat vielä Kenzon lähes tyhjä (tai no tyhjä) tuoksu, Guerlain, Britneyn-curious, Burberryn beat (joka oli myös pitkään lemppari), Celine Dionin, Calvin kleinin ja Tommy hilfigerin tuoksut ja se yks minkä nimeä en koskaan muista, ne ovat tiellä tietämättömillä, todennäköisesti äiti on jöllinyt. Yleensä joka laukussa tuntuu olevan yks hajuvesi, aina kun vaihtaa laukkua sieltä löytyy yksi niistä kadonneista :D


Mutta kertokaas teidän omista hajuvesistä, mikä on ehdoton lempparinne? 
Entä liittyykö siihen mitään tarinaa?
Ite en ole löytänyt vielä sitä oikeaa, vaikka kivoja tuoksuja toki on :)

4 kommenttia:

 1. Jennifer Lopezin Love and Glamour on tän hetken suosikkini. :) Jotenkin sopii mulle tähän tilanteeseen, ei sellanen tyttöjen kukkaistuoksu eikä sellanen tanttojen tyrmäyshajuste vaan jotain siltä väliltä. :D Pitkään tuli elettyä ilman tuoksuja mutta nyt oon taas löytänyt itteni sillä saralla. (;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenniferillä on kivoja tuoksuja! Kyllä tuoksutkin tuo sitä omaa persoonnallisuutta esille! ( että minkälaisen hajuvanan sitä jälkeensä jättää :D )

   Poista
 2. Noi Beyoncen tuoksut on kyllä hyvät, omistan tuon oranssin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään! Tuo pulse versio ei vaan ole mun mielestä niin hyvä kuin alkuperäinen. Mutta hyviä ja "kestäviä" tuoksuja ovat :)

   Poista

Lukijoiden elonmerkit piristävät aina! ♥