perjantai 13. joulukuuta 2013

Joulukalenteri luukku 13.


Heitä hyvästit kaksihaaraisille

Näillä keinoilla taistelet kuontalosi kauniiksi.
Luonnonkiharaa, kuivaa tai kasvatusvaiheessa olevaa kuontaloa kantavat sen tietävät: hiusten latvat näyttävät liian pitkän leikkausvälin vuoksi elottomilta ja kähertyvät pahimmillaan kaksihaaraisiksi. Kaksihaaraiset hiuksissa saavat taas koko kampauksen näyttämään homssuiselta.

Ohjeet kaksihaaraisten kadottamiseksi:

1. Anna hiuksille uusi alku. Jos hius on jo haarautunut, on aika heittää sille hyvästit. Käänny kampaajan puoleen ja pyydä poistamaan huonot latvat. Vaikka itkisit lyhentynyttä pituutta, on kaksihaaraisten parempi olla kampaamon lattialla.
2. Kun latvat on tasoitettu, pidät niiden kuntoa yllä käyttämällä säännöllisesti hyvää hoitoainetta. Hyvä hoitoaine hoitaa hiukset jättämättä niitä lähmäisiksi, mutta kosteuttaa tarpeeksi. Jokainen kutri löytyy varmasti itselleen sopivimman hoitoaineen kaveriksi.
3. Älä harjaa kosteita hiuksia. Jos kuitenkin haluat tehdä sen, käytä harvaa puukampaa tai hellävaraista takkuihin toimivaa harjaa.
  4. Kuivaa hiukset hellin ottein, älä ryöpytä koko tukkatakkua pyyhemytyn sisällä.
5. Älä käytä liikaa shampoota, se saattaa kuivattaa hiuksia entisestään. Kuiva hius haarautuu helpommin.
6. Vältä kuumalla muotoilua. Jos kuitenkin käsittelet hiuksiasi kuumalla, muista edes suojata ne kunnolla. Tämä pätee myös saunaan: suojaa hiuksesi aina saunassa.

mn kaksihaaraiset

Muistilista:

– latvojen leikkaus kampaajalla
– keraaminen suoristusrauta
– rakennepaikkaava tai kosteuttava hoitoaine
– muotoilutuote lämpösuojalla

4 kommenttia:

 1. Kasvatusvaiheessa ei välttämättä kannata mennä joka toinen kuukausi leikkaamaan hiuksia, vaan antaa niiden latvojen olla ihan rauhassa ja käyttää rakennepaikkaavia hoitoaineita. Mulla on asiakas joka on 5 vuotta koittanu kasvattaa hiuksia, mutta vieläkin ne on samoissa mitoissa, koska hän niin tiuhaan tahtiin käy leikkaamassa huonot pois. On olemassa myös vanhanajan uskomus johon edesmennyt mummoni uskoi " jos hiusta leikkaa kerralla liikaa, se pelästyy ja lopettaa kasvunsa hetkeksi" :-D parashoitohan olisi unohtaa kaikki kuumakäsittely kuukaudeksi, hius kärsii suojasuihkeista huolimatta aina vähäsen. Eihän aurinkovoidekkaan estä palamasta, niin voi silti käydä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Joo, mä olen kans kuullut ettei se latvojen leikkaus ainakaan nopealla jatkuvalla aikavälillä auta. Mutta ehkä jos pahimmat leikkaa pois ja sen jälkeen alkaa pitämään niistä hiuksista parempaa huolta, ettei kaksihaaraisia tulisi ainakaan niin paljon, saattais ehkä auttaa. Ihana mummo! <3 Pitänee luottaa siihen. Mulla on niin sitova liitto suoristusraudankin kanssa, että en tiedä miten eläisin ilman sitä sen kuukauden. Hitto kun olis munaa vaan kokeilla ja pitäytyä siinä!!! Eron huomais varmasti sitten kuukauden päästä!!

   Poista
  2. Hei, mäki kauhistelin tota kuukaudentaukoa, mutta kyllä se onnistus kun vaan huonoimpina päivinä sutas sotkunutturan niskaan. Nykyään saatan pärjätä viikonkin ilman rautoja, siihen tottuu ja oppii tekemään ihania kampauksia ilman rasitusta. Ja en tie kuvittelinko, mutta hiukset ainakin tuntu ihan erilaisilta ton kuukauden jälkeen ja nyt ne on paljon vahvemmat ja tuuhemmatkin, sekä kasvaa musta nopeemmin. Mulla kun tulee isän puolelta oikee kunnon siimaletti, ettei sitä ennen pelastanu mitkään tuuheuttavat tuotteet :D

   Poista
  3. Ai vitsi, pakko kai se on kokeiltava, voi hemmetin hemmetti. En kai mä niin mamo voi olla. Meinasin käydä hakemassa jotain tukankasvattajavitamiinijuttujakin. Haluisin niin kasvattaa oman kauniin liehuletin, joten kai se on otettava neuvo korvien väliin, kun te misut yllytätte mua niin kovin!

   P.s sun tukka näyttää hyvältä <3

   Poista

Lukijoiden elonmerkit piristävät aina! ♥