maanantai 30. tammikuuta 2012

H&M varasti idean?

Nyt H&M:n konsernin arvo laski silmissä ja roimasti. 
Olen niin vihainen kaikista tällaisista jutuista, ai että...
Lukekaa alla oleva ja miettikää mistä ja kenen vaatteita ostatte.

Itä-Atlantalaisen taiteilija Tori LaConsayn mukaan H&M kopioi taiteilijan kaupungin asukkaille tekemän teoksen suoraan myytäviin ovimattoihin ja tyynyliinoihin. 

Jokainen maukalla shoppaillut on varmasti nähnyt kyseisen tekstin monessa myytävässä tuotteessa. Eikö näytäkin tutulta lausahdukselta?

       Tori LaConsayn maantiekyltti Itä-Atlantassa.

Kyseessä ei ole H&M:n luoma teos, vaan Torin tekemä maantiekyltti kaupunkinsa asukkaiden iloksi.
Näin törkeästi idea kopioitiin monen oven edessä oleviin kynnysmattoihin, keittiöliinoihin ja tyynyliinoihin ilman palkkiota, yhteydenottoa tai edes taiteilijan lupaa. 




  

H&M:n väki oli nopea ja jo muutaman päivän kuluttua kyltin pystyttämisestä tien varteen Torin ystäviltä alkoi tulla viestejä, että aivan samannäköisellä tekstillä varusteltuja tuotteita myytiin maukan verkkokaupassa.  Torin ja asukkaiden julkistaessa kiista ihmiset ovat olleet hyvin tohkeissaan kyseisestä tapahtumasta ja H&M:n asiakaspalveluun on sadellut lukuisia viestejä vihaisilta asiakkailta. Näin mitäänsanomattoman vastauksen eräs asiakas sai kommentoituaan idealla myytyjä tuotteita.

 


Monet asiakkaat ovat kieltäytyneet ostamasta H&M:n tuotteita, kunnes oikealle suunnittelijalle maksetaan korvaukset idean varastamisesta tai edes sen käytöstä. 
Minä en enää edes vilkaise H&M:n vaatteisiin, ennen kuin oikeus toteutuu! 
Olkaa mukana tukemassa Toria ja näin vastustamassa muilta varastettuja ideoita vain rikastumisen nimissä.
H&M pannaan!


Lisää aiheesta täältä (suomenkielellä täältä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijoiden elonmerkit piristävät aina! ♥